NAJČEŠĆA PITANJA

O uslugama

Kako rezervirati termin?

Termin možete rezervirati pozivom, porukom na WhatsApp ili pošaljite mail.

Koliko traje šminkanje?

Šminkanje traje od 30 do 60 minuta, ovisi o dogovoru kakav make up dogovorimo. Predlažem da  uvjek oslobodite 60 min vremena za šminkanje.

Koliko ranije trebam rezervirati termin za šminkanje ili školu šminkanja?

Tu nema pravila, nekad je potrebno rezervirati  dva i tri mjeseca unaprijed, a ponekad je dovoljno dan ili dva prije željenog termina. Svakako rezervirajte čim znate važan datum i odlučite se za profesionalno šminkanje.

Za rezervaciju 3 i više termina šminkanja potrebno je uplatiti akontaciju po dogovoru.

Prije rezervacije termina škole šminkanja potrebno je kupiti odabrani program putem web shopa.

Do kada se može otkazati termin za šminkanje ili školu šminkanja?

Termin se može otkazati 24 sata prije dogovorenog termina.

Otkazivanje nakon 24 sata prije dogovorenog termina se naplaćuje u punom iznosu.

Klijentica koja ne otkaže i ne dođe na dogovoreni  termin više se kod mene ne može naručiti na šminkanje.

Kako da se pripremim za šminkanje?

Dan ili dva prije svečanog šminkanja, da bi šminka što ljepše izgledala i bila dugotrajna na licu, dobro je napraviti piling i staviti hidratantnu masku. Na šminkanje možete doći sa šminkom na licu ako vam je tako ugodno, odstranit ćemo je ili dođite samo sa kremom za njegu.

Hoće li mi šminka na licu biti postojana cijeli dan i noć?

Hoće, šminka će biti postojana satima. Jedino što ćete trebati popraviti je ruž za usne. 

Važno je da sa lica ništa ne brišete već samo lagano „tapkate“, recimo znoj.

Koji je način plaćanja?

Usluge možete platiti gotovinom ili online transakcijom.

8. Kako se trebam pripremiti za školu šminkanja, trebam li što donjeti?

Za svaki program škole šminkanja sve je osigurano, šminka i potrošni materijal. Voljela bih da ponesete svoju šminku i kistove kako bi vidjela što i kako koristite.

O školi šminkanja

Za koga je škola šminkanja?

Škola šminkanja je za osobne potrebe, programi su individualni, učite kako našminkati sebe.

 

Može li se škola šminkanja upisati u radnu knjižicu?

Ne može.

Koliko traje škola šminkanja?

Imam više individualnih programa složenih prema različitim potrebama žena. 

Trajanje je od 3 do 6 sati.

Što ću naučiti?

Praktično ćete raditi na sebi i naučit ćete se šminkati za dnevne/poslovne/svečane prilike.

Trebam li donijeti nešto?

U školi je osiguran sav materijal za rad. Trebate donjeti svoju šminku i pribor da vidim što i kako koristite. 

Što uključuje cijena?

Cijena uključuje edukaciju šminkanja, praktičan rad na sebi, sav materijal kojim radimo, priručnik za šminkanje po kojem radimo u školi i zajednički odlazak u kupnju kozmetike.

Jel moguće online raditi tečaj?

Nije moguće online raditi tečaj.

Hoće li biti tečajeva izvan Zagreba?

Za sada se tečajevi održavaju u Zagrebu. Postoji mogućnost održavanja grupnih tečajeva izvan Zagreba u Vašem prostoru. Ukoliko imate takvu želju, slobodno me kontaktirajte za dogovor.

O šminkanju

Trebam li korisiti tekući puder svaki dan?

Ako se želiš šminkati, da, trebaš koristiti tekući puder ili BB kremu kao podlogu. Na tržištu postoje lagani tekući puderi ili BB kreme koje samo malo iznijansiraju ten i daju svježinu licu pa do onih gušće teksture koji imaju veću pokrivnu moć. Odaberi podlogu koja tebi najbolje odgovara. 

Kad nanesem tekući puder na lice, koža mi se lagano peruta, zato ga izbjegavam. Zašto se to događa?

Zato što je koža lica dehidrirana. Hidratacija je osnovna potreba kože lica kao i cijelog našeg organizma. Prije pudera je obavezno nanijeti hidratantnu kremu. Vrlo često je zbog unutarnjih i/ili vanjskih faktora koži potrebno više hidratacije od uobičajene. Tada promijenite kremu u još hidratantniju, a ako vam je koža k tome i suha, još hranjiviju. Također svakodnevnoj njezi dodajte hidratantni serum i masku. Svakako napravite piling prije maske. Osluškujte potrebe svoje kože jer ona nam uvijek kaže kad joj nešto nedostaje, na nama je da to prepoznamo.

Imam problematično lice sa ožiljcima i prištićima, trebam li nanjeti gusti i debeli sloj tekućeg pudera?

Ne, trebaš odabrati puder koji ima visoku moć prekrivanja, ali ga nanesi u tankom sloju. Na njega prstima natapkaj korektor samo na ona mjesta koja želiš dodatno prekriti. Korektor treba biti iste boje kao i tekući puder. Tako nećeš imati osjećaj težine na licu, puder se neće jako vidjeti, a dva sloja (puder i korektor) će bolje prekriti nedostatke nego jedan debeli sloj pudera. Na taj način će kompletan make up na tvom licu biti postojan duže vrijeme.

Kako ću odabrati boju pudera za sebe?

Tako da ga isprobaš i naneseš direktno na lice i vrat pa čak i na dekolte. Boja lica treba biti u skladu sa bojom vrata i dekoltea. Pretamno ili presvijetlo lice u odnosu na vrat i dekolte ne izgleda lijepo. Voliš li vidjeti sebe malo tamnijeg tena od prirodnog, potamnit ćeš lice nježnim konturiranjem sa bronzerom što će izgledati puno ljepše od kompletnog tamnog lica i nećeš imati razliku u boji između lica i vrata.

Imam izražajne podočnjake i nikako ih ne mogu prekriti, savjet?

Sve nedostatke na licu ćeš puno lakše prekriti nanoseći na njih 2 ili čak tri tanka, tanka sloja pudera i korektora nego jedan „debeli“  sloj. Tako vrijedi i za podočnjake. Kad nanosiš tekući puder na lice, nanesi ga tanko i oko očiju. Zatim odaberi  korektor koji  je namjenjen prekrivanju podočnjaka (to na njemu piše) jer je teksturom i bojom prilagođen za područje ispod očiju. Ukoliko su podočnjaci izrazito tamni, odaberi  korektor sa crvenkastim pigmentom. Za prekrivanje podočnjaka uvijek su najbolji vlastiti prsti, malo korektora dobro utapkaj prstima.

Trebam li koristiti puder u prahu/kamenu svaki dan?

Da, osim izrazito suhih koža, njima često ne treba puder u kamenu jer je na takvim kožama (ukoliko su njegovane) make up izrazito postojan. Ostalim kožama preporučam vrlo malu količinu pudera u prahu/kamenu nanijeti na cijelo lice velikim mekanim kistom. On će fiksirati tekući puder i korektor koji si nanjela prije i biti će odlična podloga za rumenilo, bronzer i sjenila na očima. Na kapak je potrebno dodatno nanijeti puder u prahu manjim kistom kako bi napravili bazu za sjenilo. Tako će sjenila koja nanesemo biti dugotrajno lijepa i postojana.

Gdje točno da stavim rumenilo, čini mi se da ne radim to dobro?

Za postizanje dnevne svježine rumenilo nanesi na jagodice u onoj količini sa kojim ti sebi najbolje izgledaš. Odaberi roskaste ili koraljne nijanse, ovisi o boji tena (oči, kosa..).

Htjela bi koristiti eye liner, ali ne znam ga pravilno nanjeti, postoji li neki trik?

To je isključivo stvar vježbe. Za početak pokušaj nanjeti eye liner tanko, tanko uz gornje trepavice od početka do kraja rasta trepavica. Nastoj da to bude što bliže korjenu rasta trepavica. Vuci male linijice kako ne bi pogriješila. Ovakva osnovna i tanka linija eye linerom lijepo izgleda na svakom oku. Želiš li produžiti liniju čini to otvorenih očiju. Odredi si točku do koje želiš liniju na oba oka i spajaj. Kao što sam rekla, sve je stvar vježbe, odnosno ponavljanja. Sretno!